Let op: Tweakers stopt per 2023 met Tweakblogs. In dit artikel leggen we uit waarom we hiervoor hebben gekozen.

2376 in Runescape

Door RoD op zaterdag 25 april 2009 02:21 - Reacties (23)
Categorie: Misc., Views: 9.809

Het getal 2376. Voor verreweg de meeste mensen een willekeurig getal, maar sommige Runescape-spelers zullen het wellicht herkennen. Het is de som van alle skills in het spel zodra je deze op hun maximale level (namelijk 99) hebt behaald. 24 skills, elk op level 99 maakt het totaal van 2376.

Miljoenen mensen spelen Runescape. Het kan zich qua populariteit meten met WoW. Al is WoW toch nog wel even wat groter. Doorgaans zijn er op een doordeweekse avond meer dan honderdduizend mensen online. Meestal rond de 140.000. Alhoewel het spel dus een behoorlijke populariteit kent, hebben er nog maar weinig mensen het magische getal van 2376 bereikt. Er zijn maar weinig mensen die het voor elkaar hebben gekregen om al hun skills dusdanig te trainen dat er het getal 99 bij is komen te staan. Op dit moment zijn er welgeteld 187 mensen die zich het total level 2376 hebben aangemeten. En de 187ste persoon, dat was ik vandaag. Na 8 jaar spelen heb ik eindelijk alle skills gemaximaliseerd. Dat zag er dan ongeveer zo uit:

Lees verder »

Een stel nerds, bier en vlees

Door RoD op maandag 2 juni 2008 18:18 - Reacties (13)
Categorie: Misc., Views: 8.382

Een tijdje terug werd er besloten dat het wel eens leuk kon zijn om met de crew van Harde waren, Consumentenelektronica, Tweaking en Telecommunicatie een meeting te houden. Dit werd een barbecue, en wel bij DaannO thuis. Zelf moest ik vantevoren nog met m'n vriendin naar Den Haag (vanuit Groningen) om iets te regelen voor haar stage. Dat hield in dat ze min of meer gedwongen mee moest naar de crew-meet. Gelukkig vond ze het niet erg en is ze er ook nog eens zonder kleerscheuren vanaf gekomen.

Zoals te zien op de pics zat het gelukkig mee met het weer. Net na de meet begon het echter wel behoorlijk te regenen en te bliksemen. Strakke timing dus.

Lees verder »

Muziekjes! \o/

Door RoD op maandag 18 februari 2008 14:22 - Reacties (13)
Categorie: Misc., Views: 6.734

Wie? :?
Vera en Sabina!

Wie? :?
Ok, een korte beschrijving dan. Vera en Sabina vormen samen een muziekmakend duo. Vera zingt, Sabina speelt gitaar. Geregeld treden ze op in het noorden des lands. Hun muziekrepertoire bestaat uit covers van Anouk en een aantal zelfgeschreven nummers. Sabina is -niet geheel ontoevallig O-) - mijn vriendin.

Aha, waar zoal?
Nou, ze hebben onder andere op het Ruigeland festival gestaan, opgetreden in de Oosterpoort in Groningen en nog allerlei andere optredens her en der. In 2005 zijn ze zelfs idool van het noorden geworden, verkozen door een jury met onder andere Jacques d’Ancona.

Lees verder »