Let op: Tweakers stopt per 2023 met Tweakblogs. In dit artikel leggen we uit waarom we hiervoor hebben gekozen.

Alles over draagbare apparaatjes. Met name diegene die het afspelen van media als voornaamste feature hebben.

De Meizu M8 leeft nog

Door RoD op vrijdag 5 juni 2009 23:07 - Reacties (12)
Categorie: Portable (media) devices, Views: 6.222

De iPhone-tegenhanger van Meizu werd al eerder door mij besproken. Ik was er toen niet erg positief over. Ik had daarbij verwacht dat de M8 wel een stille dood zou sterven. Nu is dat ook eigenlijk wel gebeurd. Op GoT is het Meizu M8-topic overleden. En terecht, want het apparaat is hier nog steeds niet te verkrijgen, en we horen er niets meer over. Maar toch leeft het apparaat nog. Het is zelfs al uit, en er is meer te melden.

Lees verder »

Gekke PMD's: koeien, konijnen, muizen en andere aparte meuk

Door RoD op dinsdag 2 juni 2009 23:24 - Reacties (5)
Categorie: Portable (media) devices, Views: 5.569

Sommige PMD-fabrikanten willen zich graag onderscheiden. Megapixels, resolutie, het smijten met termen als "HD".. allerlei techspecs waar een fabrikant graag mee opschept. Maar soms wordt het over een hele andere boeg gegooid. Dan worden er de raarste vormen bedacht om een draagbare mediaspeler van te maken. Ik zal er hier een paar uitlichten.

Lees verder »

Creative creative?

Door RoD op woensdag 29 april 2009 16:52 - Reacties (27)
Categorie: Portable (media) devices, Views: 128.166

Cryptische titel. Maar we hebben het hier over Creative, fabrikant van onder andere draagbare mediaspelers. Het is een van de bekendste merken op PMD-gebied. Ze hebben vele successen geboekt met spelers zoals de Creative Zen en de X-Fi-versie, en met name met de Creative Zen Vision:M. Laatstgenoemde verpletterde toentertijd de iPod Video, en werd op vele PMD-fora geroemd. Het was tevens Creative's laatste harde schijfspeler: de opvolger van de Vision:M was namelijk de Zen. En hiermee houdt het succesverhaal van Creative eigenlijk op. De fabrikant is de laatste tijd niet meer in staat om een fatsoenlijk product op de markt te zetten. Laten we eens kijken wat Creative allemaal gepresteerd heeft, en of ze niet eens moeten overwegen om een andere naam aan te nemen.

Lees verder »

Negativiteit over de Microsoft Zune

Door RoD op zaterdag 11 april 2009 18:54 - Reacties (12)
Categorie: Portable (media) devices, Views: 4.878

Veel van deze blogpost heb ik gehaald uit een reactie die ik ook al op de FP plaatste.

De Microsoft Zune. Een veelbesproken en veelbekritiseerd apparaat. De speler zou niets vernieuwends brengen, de software zou ruk zijn, en het hele social gebeuren waar Microsoft zijn naam aan heeft verbonden, zou een lachertje zijn.

Nu heeft Microsoft aangekondigd dat de Zune eindelijk naar Europa gaat komen, en wel in de herfst (bron), tegelijkertijd met de introductie van een nieuwe Zune, namelijk de Zune HD. Veel mensen roepen dat het een flop zal worden, dat MS beter op kan houden, etc. Want de Zune heeft immers sinds zijn introductie in 2006 nog steeds geen significant marktaandeel verworven. Maar wordt er niet teveel hoop op de Zune gevestigd, en zou het niet eens wat realistischer bekeken moeten worden? Persoonlijk verwacht ik vrij veel van de nieuwe Zune. De reden hiervoor kan gevonden worden in de ontwikkeling van de Zune over de jaren.

Lees verder »

Gouden Steeksleutel: wie gaat er winnen?

Door RoD op woensdag 24 december 2008 18:31 - Reacties (12)
Categorie: Portable (media) devices, Views: 6.615

En dan heb ik het natuurlijk over de verkiezing van de beste PMD; de andere verkiezingen zijn immers maar inferieur :+

Goed, laten we eerst maar eens kijken naar welke spelers er genomineerd zijn. Het lijstje:
• Cowon iAudio D2
• Microsoft Zune
• Samsung P2
• Apple iPod Nano 4G
• Apple iPod Touch
• Sandisk Sansa Clip
• Sony A820
• Creative Zen Stone (Plus)
• Creative Zen X-Fi
• iRiver E100

Lees verder »