Let op: Tweakers stopt per 2023 met Tweakblogs. In dit artikel leggen we uit waarom we hiervoor hebben gekozen.

Waarom Google faalt met de Nexus One

Door RoD op woensdag 17 maart 2010 17:16 - Reacties (15)
Categorie: Android, Views: 8.918

De Nexus One, een veelbesproken telefoon. Het is een interessant toestel met de snelle 1GHz Snapdragon-processor, een hoop ram-geheugen en een mooi scherm. Tevens het eerste toestel met versie 2.1 van het Android-besturingssysteem. Voor de release heeft de smartphone een tijdlang bekendgestaan onder de naam Dragon en Passion. Naarmate er meer bekend werd van de telefoon werd de hype alsmaar groter. Het leek wel of er elke dag een nieuw wetenswaardigheidje opdook over de Nexus One en de interesse was dan ook groot toen Google het toestel officieel aankondigde.

Lees verder »

Aankomende, interessante Android-telefoons

Door RoD op dinsdag 8 september 2009 11:58 - Reacties (13)
Categorie: Android, Views: 14.925

Ik heb al eens over (nieuwe) Android-telefoons geschreven. De tijd staat echter niet stil, en er zijn alweer een hoop nieuwe toestellen aangekondigd die op Google's mobiele OS draaien. In deze blogpost benoem en beschrijf ik de modellen die naar mijn idee interessant genoeg zijn om in de gaten te houden. Het is geen totaaloverzicht, maar de meest bekende aankondigingen staan erin.

De telefoons die hier worden besproken zijn:
• De HTC Touch HD2
• De HTC Tattoo
• De T-Mobile Pulse
• De SonyEricsson Rachael (X3)
• De Motorola Sholes
• De LG Etna
• De Samsung I5700 Galaxy Lite

Lees verder »

Android is hot!

Door RoD op maandag 3 augustus 2009 18:00 - Reacties (14)
Categorie: Android, Views: 8.865

Iedereen kent tegenwoordig Google's mobiele OS wel. Android genaamd. En dat voor een OS wat nog maar zo'n twee jaar bestaat. Hoeveel mensen kennen Symbian inmiddels? Behalve ons die-hard Tweakers durf ik toch te betwijfelen dat Symbian (wat inmiddels overgenomen is door Nokia) een grote bekendheid geniet.

Alle fabrikanten lijken nu mee te willen doen met de Android-hype. HTC begon ermee, en inmiddels hebben veel andere grote fabrikanten ook al hun Android-phones aangekondigd, of zelfs al uitgebracht. En leuke telefoons hoor. Ik beschreef er al een aantal in een eerdere blogpost: RoDlog: Welk nieuw Android-toestel gaat het worden?. Maar er komt nog veel meer aan. Wikipedia heeft een leuk overzicht: Klik

Ook schieten de androidcommunities als paddestoelen uit de grond. Alhoewel de meeste nog klein zijn, hebben een aantal fora al een redelijke userbase op weten te bouwen. Natuurlijk kunnen wij niet achterblijven. Daarom hebben we, sinds vandaag, een gloedjenieuw Android-forum waar je al je Android-beslommeringen in kwijt kunt: Themaforum: Android.

Met de Android SDK kun je zelf ook applicaties bouwen. En natuurlijk hebben we een aantal Tweakers die hier al leuk mee aan het spelen zijn geweest. Zo heeft user Balachmar een leuke applicatie in elkaar gezet: Pricewatch Scanner applicatie voor Android. Downloaden kan natuurlijk vanuit de Android Market, of gewoon even z'n QR-code scannen, welke hij als avatar op het forum heeft.

Zelf wil ik ook een Android-telefoon. Helaas moet ik nog even wachten, aangezien mijn abonnement nog loopt. Maar zodra die is afgelopen doe ik graag mee aan de Android-hype.

Ik hoop op een actief Android-forum op GoT. Dan kan het binnenkort ook van themaforum naar "vast" forum :) Mocht je zelf ook geïnteresseerd zijn, maar nog niet helemaal weten hoe het nou zit met Android, dan kun je de FAQ op het forum eens doornemen. Die geeft je een (beknopt) overzicht van wat Android nou zoal inhoudt.

Welk nieuw Android-toestel gaat het worden?

Door RoD op woensdag 15 juli 2009 21:16 - Reacties (20)
Categorie: Android, Views: 13.750

Ik zit al een tijdje te kijken naar telefoons die op Android draaien. Ik ben een fan van de producten die Google maakt, en wat betreft besturingssystemen voor de telefoon, komt Android het dichst in de buurt van wat ik wil op een smartphone.

Android is de laatste tijd snel in opkomst gekomen. De eerste toestellen zijn uit (De G1, de Magic), en er zijn veel toestellen in aantocht. Maar welke telefoon moet het worden? Ik ben er nog niet uit. Geeft ook niet, want m'n abonnement is nog niet afgelopen. Maar het is verdomd leuk om te kijken naar wat die apparaatjes allemaal kunnen, en welke bovenaan m'n verlanglijstje staat. Een klein overzicht van wat mij interessante telefoons lijken...

Lees verder »