Let op: Tweakers stopt per 2023 met Tweakblogs. In dit artikel leggen we uit waarom we hiervoor hebben gekozen.

De Meizu M8 leeft nog

Door RoD op vrijdag 5 juni 2009 23:07 - Reacties (12)
Categorie: Portable (media) devices, Views: 6.222

De iPhone-tegenhanger van Meizu werd al eerder door mij besproken. Ik was er toen niet erg positief over. Ik had daarbij verwacht dat de M8 wel een stille dood zou sterven. Nu is dat ook eigenlijk wel gebeurd. Op GoT is het Meizu M8-topic overleden. En terecht, want het apparaat is hier nog steeds niet te verkrijgen, en we horen er niets meer over. Maar toch leeft het apparaat nog. Het is zelfs al uit, en er is meer te melden.

Nu zal de M8 hier wel nooit aanslaan. Maar toch is het wel interessant om te kijken wat er op het gebied van Meizu's telefoon aan informatie bestaat. Als eerste, Meizu is nog steeds de firmware aan het verbeteren. Een maand geleden kwam de nieuwste versie uit. Meizu is de M8 dus nog niet vergeten.

In China staat Meizu zelfs redelijk in de picture. Zo was er het M8 White launch event. Foto's:
http://i40.tinypic.com/vglqn4.jpg
http://i43.tinypic.com/33oi7bq.jpg
Daarnaast heeft Meizu een winkel geopend in China. Er kwamen zelfs mensen kijken. Veel zelfs.
http://cnc8.kabiqi.com//pic/2007/12/5/szlcwy/%E6%89%8B%E6%9C%BA/%E9%A6%96%E5%AE%B6%E9%AD%85%E6%97%8F%E8%AE%A4%E8%AF%81%E5%BA%97%E5%BC%80%E4%B8%9A/DSCF4648.JPG
http://cnc8.kabiqi.com//pic/2007/12/5/szlcwy/%E6%89%8B%E6%9C%BA/%E9%A6%96%E5%AE%B6%E9%AD%85%E6%97%8F%E8%AE%A4%E8%AF%81%E5%BA%97%E5%BC%80%E4%B8%9A/DSCF4653.JPG
http://cnc8.kabiqi.com//pic/2007/12/5/szlcwy/%E6%89%8B%E6%9C%BA/%E9%A6%96%E5%AE%B6%E9%AD%85%E6%97%8F%E8%AE%A4%E8%AF%81%E5%BA%97%E5%BC%80%E4%B8%9A/DSCF5505.JPG
Toch grappig. Meizu lijkt het vrij goed te doen. Maar hier merken we er niks van. Ja, ok, op één artikeltje in Duitsland na. Maar het succes in China zorgt er voor dat Meizu nog meer plannen heeft. Er waren altijd al geruchten over een 3G-versie van de M8, die later zou moeten komen. Nu blijkt dat deze er ook echt lijkt te gaan komen. Meizu's CEO Jack Wong spreekt er hier over. Daarnaast krijgt de 3G-versie nog wat andere verbeteringetjes. Zoals meneer Wong het zelf zegt:
Compare wit M8 G3 with M8, external design have some change, display screen more bigger, more faster CPU, More memory, more feature, more batteries capacity, body more longer, more slim, dimension is 112 x 59 x 10.5mm.
More, more, more. Klinkt allemaal goed. Helaas komt er eerst een versie uit op het Chinese 3G-netwerk. Eentje welke niet geschikt is voor het onze. Een M8 met 3G welke wel op ons netwerk werkt komt maximaal een half jaar later. Gezien Meizu's reputatie met release dates kunnen we deze dus zo rond kerst 2018 verwachten. Maarja, de ambitie is goed, zullen we maar zeggen.

Er is meer. Zoals elke zichzelf respecterende telefoonfabrikant, denkt Meizu eraan om een app store te lanceren. Een nieuwsberichtje staat hier. Ook hier geldt weer dat wij in het westen daar niets aan hebben. De betaalmethodes in China zijn waarschijnlijk niet compatible met de onze. Achja, zolang de M8 hier niet te krijgen is maakt dat ook niet uit.

Het zou overigens ook best kunnen dat we de M8 hier nooit te zien krijgen. De geruchten gaan alweer dat Meizu aan een M9 aan het werken is. Daarvan brengen ze twee versies uit; eentje met 3G voor het Chinese netwerk, en eentje voor het onze. Ook dat blijft natuurlijk maar weer afwachten, Meizu kennende.

Ohja, en dan nog een fun fact: de prijs van de Meizu M8 is gedaald. Dat is natuurlijk altijd goed. Volgens de converter kost een 8GB-versie nu 218 euro, en een 16GB-versie kost 270 euro. Best een redelijk prijsje voor de features die het zou moeten bieden.

Wat gaan we nog van de M8 zien in de toekomst? Moeilijk te voorspellen. Het leek erop dat de M8 een stille dood zou sterven, maar elders in de wereld lijkt de M8 nog springlevend. Meizu heeft daarnaast plannen voor uitbreiding. Het blijft echter de vraag wat we er hier van gaan zien. Bij de M8 was er de belofte om het apparaat ook in het westen uit te brengen. Dat was jaren geleden. Die belofte is er nog steeds. En daarnaast is er de belofte om een nieuwere versie uit te brengen in het westen. Maar daarmee verandert er dus eigenlijk niks.

Maargoed, Meizu blijft een geval apart, en blijft daarom leuk om te volgen. Ik heb de hoop op een Europese release van de M8, met de features die ooit beloofd werden, al lang opgegeven. Maar wie weet. De M8 is in ieder geval geen vaporware, en het lijkt in China de goeie kant op te gaan. Dus afwchten maar weer. En ondertussen kijken naar andere fabrikanten die hun beloften wel waar kunnen maken, om te kijken of daar nog wat leuks bij zit om als volgende telefoon te kiezen.

Volgende: Welk nieuw Android-toestel gaat het worden? 07-'09 Welk nieuw Android-toestel gaat het worden?
Volgende: Gekke PMD's: koeien, konijnen, muizen en andere aparte meuk 06-'09 Gekke PMD's: koeien, konijnen, muizen en andere aparte meuk

Reacties


Door Tweakers user Voxyn, vrijdag 5 juni 2009 23:38

Meizu _/-\o_ _/-\o_

Doe al 2 jaar met mijn meizu m6 ?(niet zeker van de tijd dat ik hem heb).
Ding werkt nog steeds perfect :9~ .

[Reactie gewijzigd op vrijdag 5 juni 2009 23:42]


Door Tweakers user Faust, zaterdag 6 juni 2009 00:00

De meizu M8.
Iedereen die 'slim' genoeg is om zo een toestel te willen, zal ook ontwikkeld genoeg zijn om niet met namaak 'troep'* gezien te willen worden.

Daarnaast is het een erg duur toestel, zeker nu er geen garantie op zit.
Hij zal hier nooit 218 Euro kosten, maar dat weet je zelf ook wel.
Ook als hij wel 218 Euro kost, is het erg duur. Ik zal het voor je berekenen:

79 euro + 24*29 euro= 775, zeg 800 euro voor 2 jaar een iPhone.

meizu = 218 euro. Je hebt dus 582 euro over om 2 jaar een abo te hebben. Wat neerkomt op 24.25 per maand. Hiervan moet je 150 belminuten en 150 sms berichten zien te kopen. Plus 2megabit onbeperkt internet (echt onbeperkt, ipv telfort 250mb limiet, of vodaphone 250mb limiet).

Dat zal je lukken overigens, en het is mogelijk dat je nog een euro of 5 overhoudt.

De keus is uiteindelijk. Ga je 2 jaar lang zonder garantie lopen met een 'slap aftreksel'* van de iphone, gemaakt van plastic ipv glas en metaal?
Of geef je per maand 5 euro meer uit, zodat je het onovertroffen origineel hebt?

*naar mijn mening.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 6 juni 2009 00:01]


Door Tweakers user RoD, zaterdag 6 juni 2009 00:10

*zucht* ik had het kunnen weten.

Door Tweakers user Faust, zaterdag 6 juni 2009 00:24

Schrijf gewoon over de iphone.
Je schrijft echt goed, zou toch leuk zijn als er ook mensen in de inhoud geïnteresseerd zijn?
Of doe iets over de palm pre.
edit: of de google phone
of een goede nokia.
Dat zijn dingen die ooit hier te koop zijn, grotere kans dat mensen zo'n ding hebben of willen en dus meer lezers en blije tweakers.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 6 juni 2009 00:25]


Door Tweakers user RoD, zaterdag 6 juni 2009 00:26

Er valt weinig meer over de iPhone te schrijven. Dat heeft bijna iedereen al gedaan. Daarnaast ben ik niet geïnteresseerd in de iPhone. Niet dat het een slecht apparaat is hoor. Absoluut niet. Leuk ding, zeker weten. Maar ik heb geen zin om hier weer een iPhone-topic van te maken.

Wat betreft de Pre, die komt ook al voldoende in het nieuws. Ik vind de M8 een interessant onderwerp. Niet per se een goede telefoon. Dat hebben ze niet waar weten te maken. Maar er zit wel degelijk potentie in het bedrijf. Of we er hier wat van gaan merken betwijfel ik, maar dat heb je kunnen lezen.

Wat betreft populariteit: als ik de meeste views wil schrijf ik wel wat over Geert Wilders :Y)

[Reactie gewijzigd op zaterdag 6 juni 2009 00:29]


Door Tweakers user Faust, zaterdag 6 juni 2009 00:39

Hmm, oke dan. : P

ontopic: De lancering ziet er zeker geslaagd uit! Het toestel heeft kennelijk genoeg interesse gewekt bij de Chinese bevolking om zo een opkomst te veroorzaken. Op zich is dit wel goed: als ze eenmaal een goede telefoonnaam hebben, dan kunnen ze een 'unieke' telefoon ontwikkelen.

Gezien hun mp3 spelers hebben ze zeker genoeg getalenteerde ontwerpers in huis om ook een unieke, uitblinkende telefoon te ontwikkelen.
En dan zullen hier ook wel genoeg mensen aan het importeren gaan, en is got weer een mooi topic rijker :)

Door Tweakers user RoD, zaterdag 6 juni 2009 00:45

Wat ik graag wil, is een mp3speler met telefoonfunctie. Vandaar dat de M8 mij een tijd (lees: jaren) terug een interessante telefoon leek. De opkomst van de iPhone (ja ik moet em toch weer vermelden) heeft dat soort telefoons meer in de picture gezet, maar op WM, Symbian (en tot nu toe: Android, nog niet echt volwassen, imo) en dergelijke zijn dat soort telefoons niet te krijgen. De M8 komt van een mp3speler-fabrikant af, en leek daardoor een goede stap in de richting van de telefoon die ik wil.

Het zou wel een toevoeging zijn aan de markt. De M8 is een product wat maar weinig vergelijkbare modellen kent qua opzet. Uiteraard geïnspireerd/gebaseerd op de iPhone, maar het heeft de potentie om een eigen plekje te verwerven op de telefoonmarkt. Het is alleen zo jammer dat ze er een rommeltje van maken.

De Chinese release is dan ook de basis voor deze blogpost. Het geeft weer enigszins hoop, maar scepsis is niet meer dan logisch als je het over Meizu hebt.

Door Tweakers user Faust, zaterdag 6 juni 2009 00:54

Een Nokia 5800 zou me in dat geval een geschikte telefoon lijken:
-AD2P
-Uitgebreide equalizer
-Hele goede audio kwaliteit (als een van de beste telefoons tot nu getest, weet niet hoe ze zich verhouden met echte mp3 spelers)
-mp3 speler software is erg goed kennelijk
-Goede batterylife
-Goed verkrijgbaar
-Hoge resolutie scherm
-GPU, dus hoge kwaliteit video afspelen

Hij draait symbian, maar verder lijkt hij echt toegespitst op het luisteren van muziek.
In feite heeft hij veel functies van de meizu m8, als je ze naast elkaar zet. (voordat de features bij de m8 gedropped werden).

Door Tweakers user RoD, zaterdag 6 juni 2009 01:03

Tsja, maar die dingen missen wel een hoop multimediafeatures die je op bijvoorbeeld apparaten van Cowon wel ziet. Een simpel voorbeeld is folder browsing en uitgebreide playlistsupport. Op papier klinkt het altijd leuk, maar je merkt toch dat het van een telefoonfabrikant af komt.

Ik ben vooral geïnteresseerd in telefoons die van PMD-fabrikanten af komen. Apple is daar een van, en Meizu ook. Die telefoons worden toch met een andere filosofie opgebouwd. Dat merk je niet aan wat de specs zijn, maar hoe de telefoon in elkaar zit qua functioneren. De M8 heeft wat dat betreft steken laten vallen. Ze hadden hier de naamsbekendheid (van de M6), konden dat doorzetten in een PMD-telefoon, maar hebben het nagelaten.

Ander voorbeeld van falende telefoonfabrikanten zijn de zogenaamde multimediatelefoons die niet eens zoiets basics als een 3,5mm-aansluiting voor de koptelefoon hebben. Dat is echt onacceptabel imo. Vooral HTC heeft daar een handje van.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 6 juni 2009 01:04]


Door Tweakers user himlims_, zaterdag 6 juni 2009 13:05

leuk schrijven, goeie referenties leest smakelijk weg :P
helaas zal hier wel nodige iphone fanboy gehalte de kop op steken.

Door Tweakers user Faust, zaterdag 6 juni 2009 13:10

In feite zouden audio device liefhebbers kunnen samenwerken om de ultieme PMD applicatie te bouwen, raar eigelijk dat nog niemand dit gedaan heeft.
Zelf werk ik met mp3 tags en dus browse dus op album/artiest/etc , maar het lijkt me voor de fabrikant makkelijker om gewoon folder browsing te implementeren. Of beide aan te bieden.

Ben het ook met je eens wat die 3,5mm aansluiting betreft. Mijn zus heeft "walkman" telefoons gehad met niet eens een koptelefoon aansluiting op het ding zelf. Bijna te erg voor woorden.

Moet nog even zeggen dat de M8 er hier wel strak uitziet:
http://www.blogcdn.com/ww...06/meizu-m8-red-table.jpg , had de iphone maar zo'n rand :D

Door Tweakers user RoD, zaterdag 6 juni 2009 13:14

Ja, folder browsing is helemaal niet zo moeilijk om te implementeren. Op mijn oude Archos Gmini 400 (O+) kon ik zowel op tags als op folder browsen. Persoonlijk wil ik graag folder browsing omdat ik zo gemakkelijk tweaks kan aanbrengen in hoe de muziek weergegeven wordt. Ik browse op artiest, en wil onderliggend de albums kunnen zien. Daarnaast wil ik sommige nummers onder een bepaalde artiest scharen (bijvoorbeeld een number van artiest X tesamen met artiest Y onder artiest X scharen, omdat ik van artiest Y geen andere nummers heb). Tags zijn dan handig in het weergavescherm als ik muziek aan het afspelen ben. Dan zie je alle details (dus dan wel artiest X ft. artiest Y, oid) zoals genre, jaartal, album, etc.

Perfecte symbiose.

/droomt verder. Volgens mij heeft de M8 dit ook niet zoals ik het beschrijf.

Reageren is niet meer mogelijk