Let op: Tweakers stopt per 2023 met Tweakblogs. In dit artikel leggen we uit waarom we hiervoor hebben gekozen.

Gekke PMD's: koeien, konijnen, muizen en andere aparte meuk

Door RoD op dinsdag 2 juni 2009 23:24 - Reacties (5)
Categorie: Portable (media) devices, Views: 5.568

Sommige PMD-fabrikanten willen zich graag onderscheiden. Megapixels, resolutie, het smijten met termen als "HD".. allerlei techspecs waar een fabrikant graag mee opschept. Maar soms wordt het over een hele andere boeg gegooid. Dan worden er de raarste vormen bedacht om een draagbare mediaspeler van te maken. Ik zal er hier een paar uitlichten.

Eerst maar de bekendste: de Mplayer van iriver. Zelfs in Nederland te krijgen. Ik heb em onder andere bij de Mediamarkt zien liggen. Het apparaatje lijkt nogal op een bekend Disney-figuur: Mickey Mouse. iriver heeft hier dan ook samengewerkt met Disney om deze PMD te ontwerpen.

Erg simpel dingetje, zonder scherm. Maar wel twee oren waar je aan kunt draaien, mocht je dat altijd al eens gewild hebben. Blijkbaar viel dat in de smaak, want iriver kwam met een update:

Gekleurde Swarovski-kristallen voor op de oren van Mickey. Wat moet dat kosten? Zo'n 150 dollar.

En daar bleef het niet bij. Voor wie alleen het hoofd van Mickey te weinig vond, kwam iriver met het volgende:

jawel, een dock. En hoe kan een dock passender zijn dan het lichaam van Mickey? Nouja, leuk voor de kinderen, denk ik dan maar.


Creative doet ook mee. Wat dacht je van deze:

Een koeiengezicht. Groot en lomp. Maar van functionaliteit moeten deze apparaatjes het toch niet hebben. Hoe gekker hoe beter, zullen ze wel denken. En wat zegt een koe? Moo. Juist, en dat is dan ook precies de naam van het apparaatje. De Creative Zen Moo.

Hebben we nog meer dieren? Jahoor. Een konijn dit keer. Eentje die behoorlijk op Nijntje lijkt.

Lief hè? Vast ook erg leuk voor de kinderen. Zeker als je de dock ziet welke je er bij kunt krijgen.

Miffy, heet het konijntje. Zeg maar hoi tegen Miffy.

Het kan trouwens nog erger. Niet elke gekke PMD is zo schattig. Kijk hier maar eens naar:

Uberlelijk. Goed, smaken verschillen.. maar dit vind ik toch wel het toppunt. Maar er is meer:

Ik geloof niet dat het toeval is dat die usb-ingang op precies die plaats zit. Nouja, voor degenen die hier fantasieën over hebben misschien een leuke add-on.

Is er meer dan alleen dieren? Jahoor. Er is meer. MobiBLU is wat dat betreft een bekende. Een hele tijd terug hadden ze een hit met hun "Cube". Inmiddels zijn ze bij versie 3 aanbeland. Nog niet zo lang uit, maar het blijkt toch dat zo'n hype met een gek gevormd mp3spelertje niet echt lang blijft hangen. Maargoed, toch nog maar even een plaatje:

Blijft wel een leuk dingetje.

MobiBLU heeft daarnaast nog met andere vormen geëxperimenteerd. Kijk maar eens naar deze, een UFO.

Ziet er wel strak uit. Maar een UFO-vorm kan nooit erg functioneel zijn. Maar daar gaat het niet om, of wel? Overigens is het nog wel het vermelden waard dat het ding Bluetooth bezit, en daarnaast een speaker heeft, en kan vibreren. Leuk om eventjes mee te spelen, heel even.

En dan, als laatste. Een eikel. Van hout.

Ziet er wel grappig uit. Wederom natuurlijk een weinig functioneel ontwerp. Maar misschien leuk als cadeautje, voor iemand die je niet zo mag, ofzoiets.

Ik ben benieuwd naar de gekkigheid die de toekomst ons brengt. Je kunt zien dat het al vrij ver kan gaan. Of je het ooit hier in de winkels gaat zien is natuurlijk een tweede. Maar het bewijs is geleverd dat er ontwerpers zitten bij PMD-fabrikanten die behoorlijk wat lol hebben met wat ze aan het doen zijn.

Volgende: De Meizu M8 leeft nog 06-'09 De Meizu M8 leeft nog
Volgende: Creative creative? 04-'09 Creative creative?

Reacties


Door Tweakers user Bravo, woensdag 3 juni 2009 00:33

Dat 'Miffy' op Nijntje lijkt klopt. Zie ook http://en.wikipedia.org/wiki/Miffy. ;)

Door Tweakers user Faust, woensdag 3 juni 2009 00:59

*aait iPhone*


Door Tweakers user Barleone, woensdag 3 juni 2009 13:59

Inderdaad Miffy = Nijntje ;)

Maar dat hondje krijgt op die manier toch gewoon een staartje? :? Ja, serieus.. kijk er nog maar eens naar.. Die knoppen, dat is zijn rug. Dus die USB, dat is zijn staartje. ;)

[Reactie gewijzigd op woensdag 3 juni 2009 14:04]


Door Tweakers user RoD, woensdag 3 juni 2009 14:02

@Bravo: ik vond het er al verdacht op lijken. Zou ook een behoorlijke kopie zijn geweest als ze er een eigen creatie van hadden gepoogd te maken.

Reageren is niet meer mogelijk